ხახვი
მომზადების წესი
სოკო წვრილად დავჭრათ, მოვშუშოთ ცოტა ზეთში, დავამატოთ მარილი, პილპილი და წვრილად დაჭრილი ნიორი.
ქათამს შიგნით-გარედან წავუსვათ მარილი, ამოვავსოთ სოკოს ფარშით, მუცელი ხის ჩხირებით შევუკრათ. ზემოდან მოვაფრქვიოთ წიწაკა და გადავუსვათ არაჟანი.
ჩავდოთ ქათამი ფორმაში, გადავაფაროთ ფოლგა და შევწვათ ღუმელში, 200 გრადუსზე 1.5-2 საათი.
წვის დასასრულისკენ, ფოლგა გადავაცალოთ და კიდევ გადავუსვათ არაჟანი. ქათამი რომ დაიბრაწება, გამოვიღოთ. 20 წუთი დავასვენოთ, შემდეგ დავჭრათ. მუცლიდან გამოღებული ფარში მივუდოთ გვერდითვე გარნირად, კარტოფილთან ან ბრინჯთან ერთად.