“მერცხლის ბუდეები” - ხბოს ხორცის კატლეტები

21-06-2023, 10:32
151 ნახვა
Aa

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები

  • ხბოს ხორცი
  • თეთრი პური
  • პილპილი
  • მარილი
  • შავი პილპილის მარცვლები
  • რძე
  • ოხრახუში
  • ლეჩო
  • ფქვილი
  • კარაქი
  • თეთრი მშრალი ღვინო
  • ხახვი
  • კვერცხი

    მომზადების წესი

    გარეცხეთ ხორცი. პური დაალბეთ რძეში. ხახვი გაფცქვენით და გაჭერით 4 ნაწილად. ოხრახუში გარეცხეთ და დაჭერით წმინდად. კვერცხი მოხარშეთ მაგრად, გააცივეთ და გაფცქვენით.

    ხორცი, დამბალი პური და ხახვი გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში, დაუმატეთ ოხრახუში, მარილი, პილპილი და გააკეთეთ 8 თანაბარი ზომის ბურთი.

    კვერცხი გაჭერით შუაში, გააკეთეთ კატლეტებში ჩაღრმავება და მოათავსეთ თითოეულ კატლეტში კვერცხის ნახევარი, ცილით ზემოთ.

    ღრმა ტაფაზე გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ ფქვილი და ხრაკეთ 2-3 წუთი, თან ურიეთ, სანამ მასა არ გაოქროსფრდება. დაუამტეთ ლეჩი, პილპილის მარცვლები და თუშეთ დაბალ ცეცხლზე 5 წუთი. თან ურიეთ.

    შემდეგ დაუმატეთ ღვინო და მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუმატეთ დაჭრილი ოხრახუში.

    გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. მომზადებული „ბუდეები“ ჩაალაგეთ ლეჩოს სოუსიან ტაფაში, შედგით ღუმელში და აცხვეთ 30-35 წუთი.

    გემრიელად მიირთვით!

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა