სტაფილო
მომზადების წესი
წინასწარ მოხარშეთ ლობიო და მუხუდო, ან გამოიყენეთ კონსერვირებული.
კუბებად დაჭერით ყაბაყი, სტაფილო, ბადრიჯანი, წიწაკა და ნიახურის ბოლქვი. წვრილად დაჭერით ხახვი.
ტაფაზე, ცხელ ზეთში, მაღალ ცეცხლზე ჯერ ნიახურის ბოლქვი და სტაფილო მოშუშეთ, შემდეგ დაამატეთ დანარჩენი ბოსტნეული.
სანამ იშუშება, დაჭერით ნიორი, მწვანილი, ჩილი წიწაკა.
ბოსტნეულს ტაფაზე დაამატეთ ლობიო, მუხუდო, ბულიონი ან წყალი, დააფარეთ, ცეცხლს დაუწიეთ და კიდევ რამდენიმე წუთი შუშეთ. შემდეგ გადმოდგით, დაამატეთ მწვანილი, ნიორი, წიწაკა, მარილი და კარგად ამოურიეთ.