ხახვი და ნიორი წვრილად დაჭერით. სტაფილო გათალეთ და კუბებად დაჭერით ან გახეხეთ. კარტოფილი მსხვილ კუბებად დაჭერით. ქვაბში მოშუშეთ ნიორი და ხახვი. დაამატეთ სტაფილო, რამდენიმე წუთის შემდეგ კი კარტოფილი და ოსპი. შემდეგ დაამატეთ ტომატი, ბულიონი/წყალი, დაფნის ფოთოლი და მოხარშეთ 25-30 წუთის განამავლობაში. ბოლოს დაამატეთ მარილი, პილპილი, ქონდარი და დაჭრილი მწვანილი.
როცა სამარხვოდ არ ამზადებთ, თეფშზე გადმოღების შემდეგ შეგიძლიათ გახეხილი მაგარი ყველიც მოაყაროთ.