თევზის წვნიანი

28-05-2023, 16:02
222 ნახვა
Aa

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები

  • ლიმონის წვენი
  • მარილი და პილპილი
  • ნიორი
  • ნაღები ან არაჟანი
  • თევზი
  • პამიდორი
  • ტომატ-პასტა
  • კარაქი
  • ფქვილი
  • წყალი
  • დაფნის ფოთოლი
  • პილპილის მარცვლები
  • ხახვი

    მომზადების წესი

    თევზი დავჭრათ, მოვათავსოთ ცივ წყალში და როდესაც ადუღდება, დავახუროთ სახურავი. 15 წუთი ვადუღოთ. ჩავუმატოთ გაფცქვნილი შუაზე გაჭრილი ხახვი და ოხრახუშის ძირები (ფოთლები შევინახოთ) და კიდევ 10-15 წუთი ვხარშოთ, სანამ თევზი არ მოიხარშება. თევზი ამოვიღოთ, ბულიონი კი გადავწუროთ და კვლავ ქვაბში ჩავაბრუნოთ და დავდგათ ცეცხლზე.
    თევზს გამოვაცალოთ ფხები და ჩავაბრუნოთ ქვაბში. პამიდორს გავაცალოთ კანი და გავაკეთოთ პიურე, შევურიოთ ტომატპასტა. ცხიმი გავადნოთ ტაფაზე და დავუმატოთ ფქვილი. 2 წუთში დავასხათ 2 ს.კ. ბულიონი შემდეგ კი პამიდვრის მასა და კარგად ავურიოთ. პამიდორი ოდნავ ფერს შეიცვლის. ბულიონში მოვათავსოთ მოშუშული პამიდორი, დაჭყლეტილი ნიორი, ნაღები, მარილი და წიწაკა. კარგად ავურიოთ და ავადუღოთ. ბოლოს მოვაყაროთ დაჭრილი ოხრახუშის ფოთლები. წვნიანი სუფრაზე ლიმონის წვენთან ერთად მივიტანოთ.

    თევზის წვნიანს ძალიან უხდება ცხიმში შებრაწული პური. შეწვისას შეგვიძლია დავუმატოთ ხმელი ქონდარი, ბაზილიკი, დაჭყლეტილი ნიორი, თავშავა ან სხვა ჩვენთვის სასურველი სანელებელი.

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა