თხელი ლავაში
მომზადების წესი
მომზადების წესი:
არაჟანს შევურიოთ ზეთი, ნიორი, კამა, მარილი და პილპილი.
პამიდორს გამოვაცალოთ თესლები და ზედმეტი წვენი, დავჭრათ მოგრძო ზოლებად, ასევე დავჭრათ კიტრიც. თევზი გავასუფთავოთ ფხებისგან და კანისგან.
ლავაშის ერთ ფენაზე გავშალოთ სალათის ფოთლები, დავადოთ მეორე ლავაში და ზემოდან წავუსვათ სოუსი. ზოლად დავალაგოთ დაჭრილი ბოსტნეული, თევზი, დაჭრილი მოხარშული კვერცხი და მჭიდროდ გადავახვიოთ, თან ლავაშის ბოლოები შევკეცოთ, რომ შიგთავსი არ გადმოიპნეს. გავჭრათ ორად ან სამად.