რჩევა ცომის გუნდები კარგად ვზილოთ ხელში, რომ ერთგვაროვანი მასა მივიღოთ, გუნდებს არ უნდა ჰქონდეს ნაპრალები. დანით ფრთხილად ჩავჭრათ და გაჭრილი მხრიდან დავაწყოთ თუნუქის ფურცელზე. ნიგვზის ნაცვლად შეიძლება დაემატოს ნუში, თხილი ან სულაც მზესუმზირა.
ინგრედიენტები
ზეთს დავუმატოთ შაქრის პუდრი, ვანილის ექსტრაქტი და კარგად ავურიოთ, დავუმატოთ 2 ჭიქა ფქვილი (დაუკვირდით სისქეს, შეიძლება მეტი ან ნაკლები დაგჭირდეთ) და ავზილოთ. მივიღებთ ცხიმიან, ფხვიერ ცომს. თუ ცომი ხელს ეკრობა, ცოტაოდენი ფქვილი კიდევ დავუმატოთ, გავაკეთოთ 20 გუნდა, თითოეული შუაზე გავჭრათ და ქაღალდდაფენილ თუნუქის ფურცელზე მოვათავსოთ. შაქარლამები მოვრთოთ დაჭრილი ნიგვზით და 170 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ, სანამ ღია ხორბლისფერი გახდება.