ჭარხლის ცივი, საზაფხულო წვნიანი

9-06-2023, 12:23
142 ნახვა
Aa

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები

  • მოხარშული კვერცხი
  • მარილი და პილპილი
  • ნიორი
  • ჭარხალი
  • კიტრი
  • ბოლოკი
  • ლიმონის წვენი
  • მაწონი
  • კამა
  • ხახვი

    მომზადების წესი

    წვნიანისთვის შევარჩიოთ ახალი ჭარხალი თავისივე ფოთლებით. კარგად გავრეცხოთ, გავთალოთ და დავჭრათ.
    ქვაბში ავადუღოთ დაახლოებით 2 ჭიქა წყალი. მდუღარე წყალში ჯერ დაჭრილი ჭარხალი ჩავყაროთ, რამდენიმე წუთის შემდეგ ღეროები, ბოლოს კი ფოთლები. დავამატოთ ძმარი ან ლიმონის წვენი, რომ ჭარხალმა ფერი არ შეიცვალოს.
    დარბილებული ბოსტნეული წვენიანად ავთქვიფოთ ბლენდერში. წვრილად გავხეხოთ ბოლოკი და კიტრი, დავამატოთ მარილი და პილპილი. დიდ ქვაბში ავურიოთ ყველაფერი - მაწონი, ჭარხლის პიურე, კიტრი, ბოლოკი და ავურიოთ. დავამატოთდაჭყლეტილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი ხახვი და კამა.
    თუ სუპი ძალიან სქელია, ცოტა წყალი დავამატოთ. უფრო ერთგვაროვანი სტრუქტურისთვის, შეგვიძლია მთლიანად დავაბლენდეროთ. შევდგათ მაცივარში რამდენიმე საათით.
    თეფშზე გადატანისას მოვრთოთ შუაზე გაჭრილი კვერცხით

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა