სამარხვო ოლადები ვაშლით - გემრიელი და სწრაფი საუზმისთვის

17-06-2023, 18:17
161 ნახვა
Aa

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები

  • ფორთოხლის ან ლიმონის ცედრა
  • ვაშლის წვენი (ან წყალი, წყალი+მურაბის წვენი) - 250 მლ
  • ზეთი - 1.5 სკ
  • შაქარი - 1 სკ
  • სოდა - 0.5 ჩკ
  • ვაშლი - 2 ცალი
  • ვანილი
  • ფქვილი - 200 გ

მომზადების წესი

ვაშლი გათალეთ და მსხვილ სახეხზე გახეხეთ ან წვრილ კუბებად დაჭერით.დაამატეთ წვენი, ზეთი, მწიკვი მარილი, შაქარი, სოდა, ბოლოს კი ფქვილი. თუ დრო გაქვთ, ცომი 10 წუთით დაასვენეთ, უფრო გემრიელი და ფუმფულა ბლინები გამოვა. თუ დრო არ გაქვთ მაშინვე შეგიძლიათ დაიწყოთ ცხობა.გამოაცხვეთ ზეთიან ტაფაზე ორივე მხრიდან, საშუალო ცეცხლზე.გახეხილი ვაშლით ოლადები უფრო თხელი გამოდის, წვრილ კუბებად დაჭრილით კი უფრო ფუმფულა. თუ ცომს წვენით გააკეთებთ, შაქარი, შესაძლოა, აღარც დასჭირდეს. პ.ს. წვენი ან წყალი შეიძლება ჩაანაცვლოთ ე.წ. შვრიის რძით. ამისთვის 1 ჭიქა შვრიას დაასხით 3 ჭიქა წყალი და დატოვეთ 1 ღამე. დილით დააბლენდერეთ და გაწურეთ. მიიღებთ ძალიან სასარგებლო "რძეს", რომელიც კარგი ალტერნატივაა მარხვის დროს.

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა