ზეთისხილი
მომზადების წესი
ხახვი დავჭრათ წვრილად, ფილე კუბიკებად, სტაფილოგავხეხოთ მსხვილად.
კვერცხის ცილა და გული ცალ-ცალკე გავხეხოთ.
სალათი უნდა ავაწყოთ ნალის ფორმით, თან თითოეულ ფენას წავუსვათ მაიონეზის თხელი ფენა.
1-ლი ფენა - გახეხილი ცილა და მაიონეზი.
მე-2 ფენა - ქათმის ფილე, ხახვი და მაიონეზი.
მე-3 ფენა სტაფილო და მაიონეზი.
მე-4 ფენა კვერცხის გული. ზემოდან და გვერდებზე მოვაყაროთ გახეხილი ყველი და სალათა მაცივარში შევინახოთ.
სუფრაზე მიტანის წინ მოვრთოთ მწყრის კვერცხებით, პამიდვრის ვარდებით, ბოლოკისა და კიტრის ფიგურებით, ნაპირზე კი შემოვუწყოთ ზეთისხილი