თევზი ესკოლარი სალათით

18-06-2023, 14:46
168 ნახვა
Aa

თევზის ეს სახეობა საქართველოში ნაკლებად პოპულარულია, თუმცა მაღაზიებსა და სუპერმარკეტებში ხშირად შევხვდებით. იგი ოკეანის თევზია და გაყინულ მდგომარეობაში იყიდება. ძალიან დახვეწილი გემოსა და ნაზი სტრუქტურის თევზია. მაღაზიებში ხშირად მას რუსულ სახელს "მასლიანკას" ეძახიან.

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები

  • მარილი და პილპილი
  • შაქარი
  • რეჰანი
  • ძმარი ბალზამიკი
  • ტკბილი წიწაკა
  • სალათის ფოთლები
  • პამიდორი
  • კიტრი
  • თევზი ესკოლარია

    მომზადების წესი

    თევზის ნაჭრებს მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და მაღალ ტემპერატურაზე გახურებულ ზეთში შევწვათ ყველა მხრიდან, შემდეგ ამოვიღოთ საშრობ ქაღალდზე, რომ დაიწრიტოს ზედმეტი ცხიმისაგან.

    ბალზამიკოში ავურიოთ შაქარი და მარილი.

    სალათის ფოთლები ხელით დავაქუცმაცოთ, დავუმატოთ დაჭრილი კიტრი, პამიდორი, წიწაკა, რეჰანი და მომზადებული სოუსი.

    თევზის ნაჭრები სალათზე დავაწყოთ და ცხელი მივირთვათ.

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა