ინგრედიენტები
თევზი გავასუფთავოთ, გამოვშიგნოთ და მოვაჭრათ თავი.
ფრთხილად მოვაცილოთ კანი, შემდეგ კი მჭრელი დანით თხელ ფენებად ავაჭრათ ფილეს ნაჭრები.
თევზის თავითა და დარჩენილი ხერხემლით კი შეგვიძლია გემრიელი თევზის წვნიანი მოვამზადოთ. თუ პირდაპირ თევზის ფილეს შევიძენთ, შრომა გაცილებით გაგვიადვილდება.
წვრილად დავჭრათ წიწაკა და ტარხუნა. თევზის ნაჭრებს მოვასხათ ლიმონის წვენი, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და კარგად ავურიოთ.
20 წუთის შემდეგ თითოეულ ფილეზე მოვათავსოთ წიწაკა, შემდეგ ტარხუნა და 2-3 ნაწილად გადავკეცოთ ან გადავახვიოთ, შემდეგ გავახვიოთ ბეკონის ნაჭრებში და გავუკეთოთ ხის ჩხირი.
ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი და ზედ მოვათავსოთ რულეტები. შევწვათ საშუალო ტემპერატურაზე ყველა მხრიდან, სანამ არ დაწითლდება. სუფრაზე კიტრის მწნილთან ერთად მივიტანოთ.