სამარხვო ქადები - მზადდება სწრაფად, მარტივად და ძალიან გემრიელია

+1
17-06-2023, 18:26
292 ნახვა
Aa

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები

  • შაქრის პუდრი
  • ქიშმიში
  • მარილი - დანის წვერით
  • სოდა 1 ჩკ
  • ვანილი, მიხაკი, დარიჩინი, ლომონის ცედრა
  • სამარხვო მაიონეზი - 200 გრ
  • ფქვილი - 4 ჩაის ჭიქა
  • შაქრის ფხვნილი - 3 ჩაის ჭიქა
  • სამარხვო მარგარინი - 250 გ

    მომზადების წესი

    125 გ. შერბილებულ მარგარინს შეაზილეთ 3 ჩაის ჭიქა ფქვილი, შეურიეთ 200 გ. სამარხვო მაიონეზი, 1 ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილი, ძმარში გახსნილი 1 ჩაის კოვზი სოდა, ვანილი გემოვნებით და მარილი დანის წვერით. ცომი ამოაგუნდავეთ ფქვილმოყრილ ხის ფიცარზე და გაყავით სამ თანაბარ ნაწილად. მოათავსეთ მაცივარში 20 წუთით. შემდეგ სათითაოდ გააბრტყელეთ, დაფარეთ გულსართით და გადაახვიეთ რულეტივით. ფიგურული დანით დაჭერით ნაჭრებად, მოათავსეთ ცხიმწასმულ თუნუქის ფირფიტაზე და შედგით ღუმელში საშუალო ტემპერატურაზე გამოსაცხობად. სურვილის მიხედვით მზა ნამცხვარს მოაყარეთ შაქრის ფქვილი.
    გულსართის მომზადების წესი: 1 ჩაის ჭიქა ფქვილი მოხალეთ, გააციეთ და შეაზილეთ 125 გ. დარბილებული მარგარინი. შეურიეთ 2 ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილი, ლიმონის ან ფორთოხლის ცედრა, დარიჩინი, მიხაკი და ვანილი გემოვნებით. ხელით ასრისეთ კარგად, ბოლოს დაუმატეთ ნახევარი ჩაის ჭიქა ქიშმიში. გულსართი გაყავით სამ თანაბარ ნაწილად.

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა