ჩაქაფული - ტრადიციული რეცეპტი

15-06-2023, 11:12
150 ნახვა
Aa

ნამდვილი ჩაქაფულის გემო

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები

  • ტყემალი
  • მარილი და წიწაკა
  • ძმარი
  • მწვანე ხახვი
  • ტარხუნა'
  • ოხრახუში
  • ქინძი
  • თეთრი ღვინო
  • ხახვი
  • ცხვრის ან ბატკნის ხორცი

    მომზადების წესი

    მწვანილი კარგად გავრეცხოთ,გადავარჩიოთ და დავჭრათ.
    თავი ხახვი დავჭრათ მრგვალად.
    ტარხუნას მოვაცალოთ ღეროები, დავტოვოთ მხოლოდ ფოთლები.
    ჩაქაფულისთვის საჭიროა ბატკნის უკანა ნაწილის ნაჭერი. ხორცი გავრეცხოთ და დავჭრათ მსხვილ ნაჭრებად.
    ხორცს მოვაცალოთ ქონი, დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად და ჩავყაროთ ქვაბში. შევბრაწოთ სანამ ქონი არ გადნება. შებრაწული ქონის ნაჭრები ამოვიღოთ და გამდნარ ქონში ჩავყაროთ ხორცი. 15 წუთის შემდეგ ჩავყაროთ დაჭრილი 1 თავი ხახვი. ჩავშუშოთ სანამ სითხე არ აორთქლდება.
    როგორც კი სითხე აორთქლდება, ქვაბში ჩავასხათ ღვინო და გავაგრძელოთ ხარშვა. თანდათან დავამატოთ მწვანილი, ჩავყაროთ ტყემალი და გავაგრძელოთ ხარშვა დაბალ ცეცხლზე.
    ვხარშოთ 15-20 წუთის განმავლობაში, სანამ მწვანილი არ დარბილდება და გამუქდება. დავაყაროთ მარილი, წიწაკა და ძმარი გემოვნებით.

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა