გოგრა
მომზადების წესი
მომზადების წესი:
წინასწარ გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე.
გოგრა გაფცქვენით, დაჭერით პატარა კუბიკებად, დაასხით წყალი და ხარშეთ 15-20 წუთი, შემდეგ გადაუღვარეთ წყალი და გააცივეთ.
კვერცხის გული გააცალკევეთ ცილისგან. მიხაკი დანაყეთ. ფორთოხლის ცედრა გახეხეთ წვრილად, რბილობისგან გამოწურეთ წვენი,.
ჯანჯაფილის ფესვი გაასუფთავეთ და გახეხეთ წვრილად - უნდა მიიღოთ 1 ჩ/კ/
მოხარშული გოგრა, კვერცხის გული, ფორთოხლის წვენი და ცადრა, თაფლი, რძე, გახეხილი ჯანჯაფილი და მიხაკი დააბლენდერეთ ერთად.
კვერცხის ცილას მოაყარეთ მწიკვი მარილი და ათავიფეთ მკვრივი მასის მიღაბამდე. შეურიეთ გოგრის მასას.
გაანაწილეთ მზა სუფლე პატარა (175 მლ-ს) ფორმებში და მოათავსეთ ღრმა ლითნის ფირფიტაში, რომელსაც ნახაევრად ადუღებული წყლით გაავსებთ.
შედგით გახურებულ ღუმელში და აცხვეთ 20-25 წუთი, სანამ სუფლე ოდნავ არ შედგება. მიირთვით თბილ-თბილი.