სიმინდის ფქვილის საფანელში ამოვლებული შემწვარი ვაშლი

5-06-2023, 12:19
165 ნახვა
Aa

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები

  • ლიმონის ცედრა
  • დარიჩინი
  • წყალი
  • შაქარი
  • ზეთი
  • სიმინდის სახამებელი
  • ვაშლი

    მომზადების წესი

    მომზადების წესი:

    ვაშლი (უმჯობესია მომჟავო ჯიშის) გავფცქვნათ და თანაბარი ზომის ნაჭრებად დავჭრათ. თითოეული ნაჭერი ამოვავლოთ სიმინდის სახამებელში და ტაფაზე გახურებულ ზეთში შევწვათ. შემწვარი ვაშლი გადავიტანოთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ დაიწრიტოს. ცალკე ტაფაზე დავყაროთ შაქარი, დავასხათ 2-3 ს.კ. წყალი. როდესაც შაქარი გადნება, ჩავაწყოთ ვაშლის ნაჭრები და ფრთხილად ვურიოთ. დავუმატოთ ლიმონის ცედრა. როდესაც კარამელი შესქელდება, დესერტი მზადაა. გადავიტანოთ თეფშზე და მოვაფრქვიოთ დარიჩინი. ასე მომზადებული ვაშლი გარედან ხრაშუნაა, შიგნით რბილი რჩება, ლიმონის ცედრა და დარიჩინი კი განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს დესერტს.

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა