საახალწლო რულეტი ღორის ხორცით

21-06-2023, 09:41
132 ნახვა
Aa

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები

  • ზეითუნის ზეთი
  • ტიმიანი (ბეგქონდარა)
  • ღორის მკერდის ნაჭერი, ცოტაოდენი ცხიმით
  • მარილი და პილპილი
  • შტოშის ჩირი
  • ბრენდი

    მომზადების წესი

    შტოშის ჩირი თბილი წყლით გავრეცხოთ, დავასხათ ბრენდი და 30 წუთი დავტოვოთ.
    ხორცის ნაჭერი ჩავჭრათ სიგრძეზე, ისე რომ ძირი არ გავუჭრათ, შემდეგ დანით გადავსეროთ მარჯვნივ და მარცხნივ, ისე რომ წიგნივით გადაიშალოს.
    შემდეგ ხორცი დავბეგვოთ, საბოლოოდ 1.2-2 სმ სისქის ბრტყელი ნაჭერი უნდა მივიღოთ.
    წავუსვათ მარილი, პილპილი, ტიმიანი და გადავუსვათ დაბლენდერებული შტოშის ჩირი. გადავახვიოთ რულეტი, შევკრათ ძაფით, ზემოდანაც წავუსვათ მარილი და პილპილი, მოვასხუროთ ზეითუნის ზეთი.
    შევწვათ წინასწარ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, დაახლოებით 1 საათი, პერიოდულად მოვასხათ თავისივე წვენი, რომელსაც წვის დროს გაუშვებს.

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა