ქილებში დამარილებული ქაშაყი ჰოლანდიურად – არა მარტო თევზის მოყვარულებისთვის

18-06-2023, 12:51
157 ნახვა
Aa

ასე გამოყვანილი ქაშაყი მათაც კი მოეწონებათ, ვისაც თევზი საერთოდ არ უყვარს. 
ასე ამზადებენ თევზს ნიდერლანდებში და საოცრად გემრიელი გამოდის.
გაგიკვირდებათ, მაგრამ ასე დამარილებულ თევზს შაქარსაც ვუმატებთ. ის განსაკუთრებულად ნაზს ხდის პროდუქტს.

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები

  • შავი პილპილის მარცვალი
  • დაფნის ფოთოლი
  • სტაფილო
  • მარილი
  • შაქარი
  • ლიმონი
  • ხახვი
  • ქაშაყი

    მომზადების წესი

    მომზადების წესი:

    თავდაპირველად მოამზადეთ ორი 500 მლ-იანი ქილა. კარგად გარეცხეთ და გააშრეთ. დაჭერით ხახვი ალყა-ალყა, სტაფილო და ლიმონი წრეებად.
    ახლა დაამუშავეთ თევზი. მოაჭერით თავი და ფარფლები, ჩაჭერით მუცელზე და გამოშიგნეთ.
    გააცალეთ კანი და ხერხემალი. მოაჭერით კუდი და დაჭერით ფილე.
    ახლა იწყება ყველაზე საინტერესო: ინგრედიენტების ქილაში განლაგება. ფსკერზე ჩააწყვეთ ლიმონი, სტაფილო, ჩააგდეთ რამდენიმე მარცვალი პილპილი, დაფნის ფოთოლი.
    ზემოდან დააწყვეთ თევზი, დაუმატეთ 0,5 ჩ/კ შაქარი და მწიკვი მარილი.
    გააგრძელეთ ამ წესით განლაგება იქამდე, სანამ ქილა არ გაივსება. ბოლო ფენა უნდა იყოს სტაფილოსი და ლიმონის.
    მჭიდროდ დაახურეთ ქილას და შედგით 3 დღით მაცივარში. დღეში ორჯერ გადაუბრუნ-გადმოაბრუნეთ ქილა.
    სუფრასთან მიტანის წინ თევზს შეგიძლიათ მოაყაროთ ცოტაოდენი მარილი. 

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა