ტორტი-სუფლე "ჩიტის რძე"

25-05-2023, 11:54
217 ნახვა
Aa

ინგრედიენტები

კრემი:

  • ვანილი
  • შესქელებული რძე
  • შაქარი
  • კვერცხი
  • შაქარი
  • ფქვილი

ინგრედიენტები

  • კვერცხის ცილა
  • ჟელატინი
  • დარბილებული კარაქი 

    მომზადების წესი

    ჟელატინი დაალბეთ წყალში 20-30 წუთი. ამ დროის გასვლის შემდეგ შეურიეთ შაქრის ნახევარი და დადგით დაბალ ცეცხლზე. ჟელატინი და შაქარი უნდა გადნეს, მაგრამ არ აადუღოთ. გააგრილეთ ეს მასა.

    კვერცხის ცილა ათქვიფეთ კარგად, შაქართან და ვანილთან ერთად. დაამატეთ ჟელატინი და კვლავ ათქვიფეთ.
    ცალკე ათქვიფეთ კარაქი და შესქელებული რძე, შეურიეთ ბეზეს და ათქვიფეთ მიქსერით რამდენიმე წამის განმავლობაში.
    ბისკვიტისთვის კარგად ათქვიფეთ კვერცხის ცილა და შაქარი. დაამატეთ გულები, შემდეგ, მიქსერის გარეშე შეურიეთ გაცრილი ფქვილი. ფორმას დააფინეთ ქაღალდი, გადაიტანეთ ცომი და გამოაცხეთ 180 გრადუსზე დაახლოებით 30 წუთი. გააციეთ და გაყავით ორად.
    ჟელატინი დაალბეთ წყალში 20-30 წუთი. ამ დროის გასვლის შემდეგ შეურიეთ შაქრის ნახევარი და დადგით დაბალ ცეცხლზე. ჟელატინი და შაქარი უნდა გადნეს, მაგრამ არ აადუღოთ. გააგრილეთ ეს მასა.

    კრემ-სუფლე: კვერცხის ცილა ათქვიფეთ კარგად, შაქართან და ვანილთან ერთად. დაამატეთ ჟელატინი და კვლავ ათქვიფეთ.
    ცალკე ათქვიფეთ კარაქი და შესქელებული რძე, შეურიეთ ბეზეს და ათქვიფეთ მიქსერით რამდენიმე წამის განმავლობაში. ტორტის პირველ ფენას წაუსვით სუფლე, დაადეთ მეორე ფენა და შედგით მაცივარში რამდენიმე საათი. უმჯობესია ამისთვის გვერდებმოსახსნელი ფორმა გამოიყენოთ.
    მზა ტორტს ზემოდან წაუსვით გამდნარი შოკოლადი

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა