ბლინები პრასითა და ყველით

30-05-2023, 11:54
262 ნახვა
Aa

ფილოს ცომითა და პრასის გულსართით მომზადებული ბლინები განსაკუთრებით გემრიელია და ამასეთნ ბლინის ფირფიტებს არ უნდა ცხობა.

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები

  • მარილი და პილპილი
  • ზეითუნის ზეთი
  • კვერცხი
  • ყველი (მაგარი სახეობის)
  • კრემ-ყველი ან ნაღების მდნარი ყველი
  • პრასი
  • ფილოს ცომი

    მომზადების წესი

    პრასი დაჭერით წრეებად და მოხრაკეთ 1 ს/კ ზეითუნის ზეთში 15 წუთს განმავლობაში.

    გადაიტანეთ მოხრაკული პრასი ბლენდერის ჭიქაში, დაუმატეთ ნაღების ყველი, კვერცხი, მარილი და პილპილი. კარგად ათქვიფეთ.

    გაშსალეთ ფილოს ცომი, წაუსვით ზეითუნის ზეთი და მოათავსეთ გულში პრასის მასა და მაგარი ყველის პატარა ნაჭერი.

    გადაახვიეთ ბლინები და მოათავსეთ გამოსაცხობ ფორმაში.

    ასე გადაახვიეთ ყველა ბლინი და მოათავსეთ ფორმაში., შემდეგ გადაუსვით ზემოდან ზეითუნის ზეთი და აცხვეთ წინასწარ 200 გრადუსზე გაუხურებულ ღუმელში 20 წუთი.

    გემრიელად მიირთვით!

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა