პოპულარული და გემრიელი სალათა "მიმოზა"

5-03-2023, 01:08
182 ნახვა
Aa

ინგრედიენტები
ოხრახუში
ხახვი
მწიკვი მარილი და შაქარი
მაიონეზი
კვერცხი
ორაგულის კონსერვი
სტაფილო
კარტოფილი
მომზადების წესი

კარტოფილი, სტაფილო და კვერცხი მოხარშეთ, გააციეთ და გაფცქვენით. კარტოფილი და სტაფილო წვრილად გახეხეთ, კვერცხის გული და ცილა გააცალკევეთ და ასევე წვრილად გახეხეთ.
ხახვი წვრილად დაჭერით და დაასხით მდუღარე წყალი 5-10 წუთით, შემდეგ გადაწურიეთ, მოაყარეთ მარილი, შაქარი და მოასხით ძმარი. გააჩერეთ ამ მარინადში 10 წუთი.
კონსერვირებულ ორაგულს მოაშორეთ რბილი ფხები და ჩანგლით დაანაწევრეთ თავისივე ზეთთან ერთად.
შემდეგ ინგრედიენტები თანაბარ ფენებად დაალაგეთ თეფშზე ან სასალათეში, ფენებს შორის მაიონეზის თხელი ფენა დააყოლეთ.
პირველი ფენა - კარტოფილი, მეორე - თევზი, მესამე - ხახვი, მეოთხე კვერცხის ცილა, მეხუთე - სტაფილო. ბოლო, მეექვსე ფენაა კვერცხის გული, რომელსაც მაიონეზის წასმა აღარ სჭირდება. გააფორმეთ დაჭრილი ოხრახუშით

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა