როგორ მოვამზადოთ ფორთოხლის მარმელადი სახლში

28-05-2023, 11:17
283 ნახვა
Aa

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები

  • ლიმონმჟავა (1 ს.კ ცხელ წყალში გახსნილი)
  • პექტინი (ან ჟელფიქსი)
  • ფორთოხლის წვენი
  • შაქარი
  • გლუკოზის სიროპი

    მომზადების წესი

    თხევადი გლუკოზა იყიდება სპეციალიზირებულ მაღაზიებში, თუ ვერ იშოვით ჩაანაცვლეთ იაფფასიანი თაფლით ან შაქრით.

    ფორთოხლის წვენის ნაცვლად შეიძლება გამოიყენოთ ნებისმიერი ხილის პიურე (დაბლენდერებული და საცერში გატარებული).

    ქვაბში ჩაასხით წვენი, დაამატეთ შაქარი. 2 კოვზი შაქარი შეურიეთ პექტინს. დადგით წვენი ცეცხლზე და გააცხელეთ, რომ შაქარი გადნეს. შემდეგ შეურიეთ პექტინი.. ადუღებიდან დაახლოებით 10 წუთი კიდევ ხარშეთ, ხშირი მორევით. შემდეგ შეურიეთ ლიმონმჟავა.
    ჩაასხით ფორმაში (20x20სმ) და გააციეთ. გამაგრების შემდეგ მოაყარეთ შაქარი , ამოიღეთ ფორმიდან და დაჭერით

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა