ინგრედიენტები
საშუალო ზომის ფორმას ჩააფინეთ ფოლგის ფურცელი და წაუსვით ცხიმი. ქვაბში მოათავსეთ თაფლი (შეიძლება შეიცვალოს სიმინდის სიროპით ან იაფფასიანი თაფლით), შაქარი, კარაქი და დაბალ ცეცხლზე წამოადუღეთ ხშირი მორევით. ადუღეთ 3-4 წუთი, შემდეგ გადმოიღეთ და შეურიეთ შესქელებული რძე. დააბრუნეთ ცეცხლზე და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ 238 გრადუსამდე არ მივა ტემპერატურა. თუ თერმომეტრი არ გაქვთ, კონსისტენციას დააკვირდით - რბილი ბურთულის სტადიამდე უნდა იყოს მისული. გადმოდგით და დაამატეთ ვანილი. გადაიტანეთ ფორმაში და გააციეთ. უმჯობესია მაცივარში. შემდეგ ფოლგის დახმარებითვე გადმოიღეთ დაფაზე, მოაცილეთ ფოლგა და დაჭერით პატარა კვადრატებად. გაახვიეთ ცალ-ცალკე, პერგამენტის ქაღალდში. გამოდის რბილი, ძალიან გემრიელი, დაახლოებით 1 კგ კანფეტი. ლამაზ კოლოფში ჩადებული, შესანიშნავი საჩუქარია ახლობლებისთვის.