როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი სამარხვო ტარტალეტკები

16-06-2023, 13:54
293 ნახვა
Aa

ინგრედიენტები

კრემი

  • კონიაკი - 2 სკ
  • სამარხვო კარაქი ან მარგარინი - 400 გრ
  • მდუღარე წყალი - 1 ლ
  • მარილი - 0.25 ჩკ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • ფქვილი - 1 ჭიქა
  • შაქარი - 1.5 ჭიქა

გულსართი

  • ნებისმიერი ხილის ჯემი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი
  • მარილი - 0.25 ჩკ
  • ვანილი - 1 შეკვრა
  • მაიონეზი (სამარხვო) - 150 გრ
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • მარგარინი - 250 გრ

    მომზადების წესი

    1. ცომი: 250 გრ მარგარინი ამოიყვანეთ 1 ჭიქა შაქართან, უყავით 150 გრ სამარხვო მაიონეზი, 1/2 ჩკ სოდა, 1/4 ჩკ მარილი, ვანილი და ფქვილი რასაც შეიზელს, რომ მიიღოთ სქელი, მაგრამ ფაფუკი ცომი. 2. ტარტალეტკის ფორმებს კარგად ამოაკრით ცომი და გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე. 3. მომზადება: გამომცხვარ, გაგრილებულ ტარტალეტკებს გულში ჩაუდეთ ნებისმიერი ხილის ჯემი და მორთეთ კრემით. 4. კრემი: 1 ჭიქა ფქვილს შეურიეთ 1,5 შაქარი, ვანილი, მარილი და დაასხით 1 ლ მდუღარე წყალი. შემოდგით საშუალო ცეცხლზე და თან ურიეთ სანამ არ გასქელდება. გასქელების შემდეგ ფაფა ცეცხლზე დატოვეთ 2-3 წუთი, გადმოდგით და გააცივეთ. 5. 400 გრ სამარხვო კარაქი ან მარგარინი ამოიყვანეთ მიქსერით, ჩაასხით 2 სკ კონიაკი, ჩაყარეთ ვანილი და შეურიეთ მომზადებულ ფაფას.

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა