განსხვავებული, უგემრიელესი ლაბასხმული ქათმის ხორცისა და ბოსტნეულისგან: საახალწლო სუფრის მშვენება

15-06-2023, 12:20
208 ნახვა
Aa

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები

  • მარილი და პილპილი
  • ძმარი
  • ჟელატინი
  • სტაფილო
  • ბარდა, დაკონსერვებული
  • კვერცხი
  • ქათმის ბულიონი
  • ქათმის ფილე

    მომზადების წესი

    მომზადება:
    მოხარშეთ ქათმის ფილე და გააცივეთ.
    კვერცხი მოხარშეთ მაგრად, გააცივეთ და გაფცქვენით.
    სტაფილო დაჭერით ჩხირებად და დაამარინადეთ წყალში გახსნილ მარილსა და ძარში 5 წუთის განმავლობაში.
    ჟელატინი დაალბეთ ინსტრუქციაზე მოცემული წესის მიხედვით.
    ბულიონი შეათბეთ და გახსენით მასში დამბალი ჟელატინი. ოღონდ არ აადუღოთ მასა.
    წაუსვით ფორმას ზეთი.
    ფორმაში ჩაასხით ცოტაოდენი ბულიონი და შედგით მაცივარში.
    ამასობაში დაჭერით ქათმის მოხარშული ფილე კუბიკებად, ხოლო კვერცხი - მრგვალ ნაჭრებად. ბარდა გადაწურეთ.
    მოათავსეთ ფორმაში ხორცის და ბოსტნეულის ნაწილი, დაასხით კიდევ ბულიონი და შედგით კვლავ მაცივარში.
    შემდეგ დაალაგეთ დარჩენილი ქათმის ხორცი და ბოსტნეული, დაასხით ისევ ბულიონი და შედგით მაცივარში ბოლომდე გამკვრივებამდე.

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა