ფენოვანი ცომი
მომზადების წესი
1. მოხარშეთ კარტოფილი მარილიან წყალში 10-15 წუთი, მოაშორეთ კანი და დაჭერით პტარა კუბიკებად.
2. დაჭერით სოსისები შუაზე.
3. ფენოვანი ცომი გააბრტყელეთ 35-30 სმ-ზე, დააფინეთ საცხობი ფორმის ძირზე, ისე რომ ნახევარი გადაეფინოს გარეთ. მოათევსეთ ზემოდან ჯერ კარტოფილი, შემდეგ სოსისი, მოაყარეთ მარილი და შავი წიწაკა, მოაყარეთ გახეხილი ყველი და კვლავ კარტოფილის და სოსისის ფენა.
3. გადმოკეცეთ ზემოდან ცომი, კარგად შეუკარით გვერდები, მოუსვით თავზე რძეში ათქვეფილი კვერცხი და შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, სანამ არ დაიბრაწება.