სამარხვო ღვეზელი მიხაკის გულსართით

16-06-2023, 14:29
148 ნახვა
Aa

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები

  • მარილი - 0.5 ჩკ
  • კარტოფილის ფქვილი(სახამებელი) - 1 სკ
  • დაფქული მიხაკი - 1 ჭიქა
  • ზეთი - 2 სკ
  • შაქარი - 125 ჭიქა
  • მშრალი საფუარი - 1.5 ჩკ
  • წყალი - 1.3 ჭიქა
  • ფქვილი - 2 ჭიქა

    მომზადების წესი

    მოამზადეთ საფუვრიანი ცომი: ნახევარი ჩაის კოვზი საფუარი გახსენით ერთ ჭიქა წყალში, დაუმატეთ 2 ჭიქა ფქვილი, ზეთი, ჩაის კოვზი შაქარი და ნახევარი ჩაის კოვზი მარილი.მოამზადეთ მიხაკის გულსართი: მიხაკს დაუმატეთ კარტოფილის ფქვილი, ერთი სუფრის კოვზი ფქვილი, ერთი ჭიქა შაქარი და დაახლოებით 80 მლ წყალი.

    გააბრტყელეთ ცომი თხლად და მთელ ზედაპირზე თანაბრად გაანაწილეთ მიხაკის გულსართი. დაახვიეთ რულეტივით ისე, რომ მიხაკი შიგნით მოექცეს. დაჭერით 5 სმ სისქის ნაჭრებად. მრგვალ გამოსაცხობ ფორმაში ჩააფინეთ პერგამენტი და მჭიდროდ ჩაალაგეთ დაჭრილი რულეტი, დაიწყეთ ცენტრიდან, მიიღებთ ერთ მთლიან ღვეზელს. აცხვეთ 200 გრადუსზე 40 წუთის განმავლობაში.

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა