რბილი და ფუმფულა ნამცხვარი ფორთოხლის მთლიანი ნაჭრებით

16-06-2023, 12:46
236 ნახვა
Aa

ეს ნამცხვარი იმით არის გამორჩეული, რომ მარტივად მზადდება და ამასთან ძალიან ეფექტურად გამოიყურება.
 

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები

  • მანანის ბურღული
  • შაქარი
  • კარაქი
  • მარგარინი
  • შაქარი
  • ფქვილი
  • ნაღები (ან არაჟანი)
  • გამაფხვიერებელი
  • ფორთოხალი
  • ვანილი
  • კვერცხი
  • ძირზე მოსაყრელად:

    მომზადების წესი

    კვერცხის ცილა და გული გავაცალკევოთ. ცილა კარგად გავთქვიფოთ 1 ს.კ. შაქართან ერთად. ცალკე ავთქვიფოთ დანარჩენი შაქარი და კვერცხის გულები, დავუმატოთ დარბილებული მარგარინი, ნაღები, ვანილი, ფქვილში არეული გამაფხვიერებელი ფხვნილი და ბოლოს ფრთხილად შევურიოთ გათქვეფილი ცილა.

    ფორმას წავუსვათ კარაქი, მოვაყაროთ ჯერ მანანის ბურღული, შემდეგ შაქარი და ზედ დავაწყოთ თხლად დაჭრილი ფორთოხალი. ფორთოხლებს დავასხათ ცომი და შევდგათ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში მომზადებამდე. მზა ნამცხვარი ოდნავ შევაგრილოთ და ფრთხილად გადმოვაბრუნოთ. თუ ძირზე მიეკრო, რამდენიმე წამით ფორმა ჩავდოთ ცივ წყალში, დანით შემოვხსნათ გვერდები და ისე გადმოვატრიალოთ.

    მზა ფორთოხლის ნამცხვარს მოვაყაროთ შაქრის პუდ

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა