ქამა სოკო მომზადების წესი: გახეხეთ ყველი. სოკო გამოიყენეთ, როგორც მოგესურვებათ: ახალი, გაყინული ან დაკონსერვებული. ახალი და გაყინული მოხრაკეთ ხახვთან ერთად ზეთში და მოაყარეთ მარილი და პილპილი. დაკონსერვებული უბრალოდ გაწურეთ. დაუმატეთ გახეხილი სოკო და დაჭრილი მწვანილი. გაშალეთ ლავაში და თანაბრად გაანაწილეთ მასზე სოკოსა და ყველის გულსართი, ოღონდ არა მჭიდროდ, რომ გადახვევა არ გაგიჭირდეთ. წაუსვით კვერცხი და შედგით 180-200 გრადუსზე ღუმელში, სანამ არ დაიბრაწება.