მაიონეზი
მომზადების წესი
ფილე დაჭერით კუბებად, ქლიავის ჩირი წვრილად. ნიგოზი ჯერ მოხალეთ, შემდეგ წვრილად დაჭერით. კვერცხის გული და ცილა ცალ-ცალკე გახეხეთ სახეხზე.
სალათა ააწყვეთ ფენებად: ჯერ ქათმის ხორცი, შემდეგ მაიონეზის თხელი ფენა, შემდეგ კვერცხის გული და კვლავ მაიონეზი, შემდეგ ქლიავი, კვლავ მაიონეზი, შემდეგ ყველი, ნიგოზის ნაწილი და მაიონეზი. ბოლო ფენა - კვერცხის ცილა და მაიონეზი. მორთეთ ნიგვზით და დაჭრილი ჩირით