მაიონეზი
მომზადების წესი
ღვიძლი მოხარშეთ და დაჭერით ჭხირებივით, მოგრძო ნაჭრებად.
კიტრი წვრილ კუბებად დაჭერით, სტაფილო გახეხეთ, კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ, ცილა მსხვილად გახეხეთ, გული წვრილად.
სალათა ააწყეთ ფენებად: ჯერ ღვიძლის ნახევარი, ზემოდან გადაუსვით მაიონეზის თხელი ფენა.
შემდეგ კიტრის და სტაფილოს ნაწილი, კვლავ მაიონეზი.
შემდეგ გაანაწილეთ ცილა+ მაიონეზი.
გაიმეორეთ ფენები თავიდან, ბოლოს მოაყარეთ გახეხილი კვერცხის გული.
მარილი და პილპილი გემოვნებით დაამატეთ.