ბლომანჟე ჟოლოთი და ატმით

28-05-2023, 10:37
185 ნახვა
Aa

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები

  • წყალი
  • შაქარი
  • ატამი
  • ჟოლო
  • რძე
  • ჟელატინი
  • კვერცხი

    მომზადების წესი

    ჟელატინი ჩავყაროთ ქვაბში და დავასხათ წყალი. გავაჩეროთ 40 წუთი, რომ გაფუვდეს. თუ სითხე არ ეყო, ცოტა წყალი კიდევ დავუმატოთ.

    ატამი გავფცქვანთ, დაჭერით პატარა კუბებად. გაარჩიეთ ჟოლო. რამდენიმე ცალი მოსართავად გადავინახოთ. ჟოლოსა და ატმის ნახევარი მოვათავსოთ ბლენდერში, დავასხათ 1 ჭიქა რძე და ავთქვიფოთ.

    კვერცხი და შაქარი კარგად ავთქვიფოთ და შევურიოთ ხილის პიურეს. გაფუებული ჟელატინი დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და კარგად რომ გაიხსნება (არ უნდა ადუღდეს!), შევურიოთ ხილისა და კვერცხის მასას. ბლომანჟე გადავანაწილოთ ფორმებში და შევდგათ მაცივარში 4-5 საათით.

    გემრიელად მიირთვით!

გაზიარება:
FACEBOOK კომენტარები
რეკლამა