ღუმელში შემწვარი ან მოხარშული გოგრა
მომზადების წესი
მომზადების წესი:
შემწვარი ან მოხარშული გოგრა მოვათავსოთ ბლენდერში, დავუმატოთ მაიონეზი, უცხო სუნელი, ხმელი რეჰანი, მარილი და პილპილი გემოვნებით. გავათხელოთ წყლით, ისე, რომ მივიღოთ თხელი პიურეს კონსისტენცია.
დაბალ ცეცხლზე, ზეთში მოვშუშოთ ხახვი, ნიორი და დაფნის ფოთოლი ერთად და დავუმატოთ დაბლენდერებული გოგრის მზა მასა, წამოვადუღოთ და გემრიელი კერძი მზადააა.
სუფრასთან მიტანის წინ მოვაყაროთ გოგრის მოხალული თესლ