შავი შოკოლადისთვის:
რძიანი შოკოლადი დანამატებით:
ინგრედიენტები
შავი შოკოლადისთვის: შეურიეთ კაკაო და წყალი. გაათბეთ დაბალ ცეცხლზე. ჩაამატეთ კარაქი და კარგად აურიეთ. მასა გადაანაწილეთ სილიკონის სპეციალურ ფორმებში, ან დიდ პლასტიკის ყუთში და მაცივარში გააციეთ.
დანამატებიანი შოკოლადისთვის: რძე მივიყვანოთ ადუღებამდე, ჩავამატოთ კარაქი და გავადნოთ. მშრალი კომპონენტები ერთმანეთში ავურიოთ და გამუდმებული მორევით შევურიოთ რძეს. დაბალ ცეცხლზე 10 წუთი ვხარშოთ, შემდეგ გადმოვიღოთ და ჩავამატოთ სასურველი ჩირეული, თხილი. ჩავასხათ შესაფერის ჭურჭელში მაქსიმუმ 1 სმ სისქეზე. გავაციოთ მაცივარში.